NOC KOSTELŮ

V pátek 28.5.2021 proběhla celorepubliková akce „noc kostelů“. Žáci naší školy se zapojili hned dvakrát. Nejprve v rámci výtvarné výchovy připravili obrázky na výstavu.

Nejmladší školáčci připravili půvabné vitráže světců, které se ovšem staly pro návštěvníky kostela hádankou, jelikož jména jednotlivých svatých byla zakryta, a tak si každý mohl nejprve zkusit uhádnout kdo na obrázku je a poté odhalit správnou odpověď i se jménem autora daného dílka. 

Žáci třetího a čtvrtého ročníku se zaměřili na život sv. Josefa a vytvořili o něm krátký „komiks“ s nejdůležitějšími okamžiky a informacemi.

Nejstarší žáci vytvořili geometrické koláže s černobílými siluetami světových chrámů. Také zde si mohli návštěvníci akce vyzkoušet své znalosti, nejen z podoby jednotlivých chrámů a trošku také ze zeměpisu, když se snažili uhádnout, ve které zemi se daná stavba nachází. Správná odpověď, rovněž se jménem autora, se skrývala pod otazníkem.

Druhým zapojením, byla aktivní účast na vědomostní stezce a pátračce v Kerhartickém kostelíku, kde se kromě historie kostela seznámili i s chrámovým názvoslovím.

 

 

 

Copyright 2024 © ZŠ Kerhartice, všechna práva vyhrazena.
Tvorba WWW: OG Soft s.r.o.